Imprimeix
Necessitem més informació

Un dels punts que més es va comentar el curs passat en el treball que vam fer sobre el Pla Pastoral Diocesà va ser el de la necessitat de més informació. Si recordeu, aquest Pla (“Enviats per donar fruit!”) el vam presentar i el vam començar a treballar a partir de la Trobada Arxiprestal del mes de gener, que vam fer a la parròquia de Sant Fèlix. Allà, i a partir dels diversos grups de treball, van sortit moltes propostes per a cadascun dels tres temes: els joves, la família i l’Eucaristia. Posteriorment i al llarg de tot el curs passat, el Consell Pastoral Arxiprestal va anar repassant aquelles propostes i en va escollir les que ja es podien portar a la pràctica aquest any. De totes elles, la que va aparèixer amb més força (quan parlàvem del tema de “l’atenció pastoral al matrimoni i a la família”) va ser la de fer una pàgina web de l’arxiprestat.

La raó d’aquesta proposta no va ser per aparentar modernitat, amb l’excusa d’utilitzar les noves tecnologies de la comunicació humana, sinó que partia d’una constatació ben clara: ens adonem que al nostre arxiprestat i a les nostres comunitats, grups i parròquies, es fan moltes coses però sembla que no es difonen prou bé.

Moltes de les coses que fem, malgrat aquest butlletí que teniu ara a les mans, no es coneixen. Per tant, per procurar que les coses que fem també es donin a conèixer, hem començat a fer una pàgina web arxiprestal que la podreu consultar des de casa o des del treball a qualsevol moment del dia.

L’adreça és: www.esglesiapoblenou.cat.
(Com també existeix, des de fa més temps, la dels
joves de l’arxiprestat, que és:
http://arxijovepoble9.awardspace.com).

De moment la cosa està encara molt tendre, però, des d’aquí, volem agrair el treball d’aquells que ens han ajudat a fer realitat aquest projecte, esmerçant-hi gratuïtament els seus coneixements i les seves hores. Un dels col•lectius del nostre arxiprestat que ja s’ha llençat a la piscina pel que fa a l’ús d’aquesta pàgina són els de l’Ep, Famílies! Ara ens caldria que, això de la informació dins de la xarxa d’Internet, tots ens ho creguéssim una mica més i que a cada parròquia hi hagués alguna persona que es dediqués a saber recollir la informació de la seva comunitat i que, el més aviat possible, la pengés a la part de la seva parròquia que hi ha a dins de la pàgina del nostre arxiprestat. I després aniria molt bé que tinguéssim moltes consultes en aquesta pàgina, i que tothom conegués més les coses que es fan, i que tots hi assistíssim a les coses que es fan, i que hi poguéssim penjar les fotografies, i que després les poguéssim comentar, i que... Aquest és un repte per a aquest nou curs. Molt bona feina a tots!

Francesc Romeu