2008: Un any per créixer en comunió i participació

Comencem un nou any. Sempre l’inici d’una nova etapa, d’un nou temps, d’un nou camí, fa brotar en nosaltres múltiples i vàlides preguntes. Interrogants com:
- Què he aconseguit fins el moment?
- Cap a on vull anar?
- Quins obstacles podria afrontar?
- Amb quines eines compto per assolir la meva meta?
- M’entusiasma el projecte en què em vull embarcar?
- Qui són els meus companys de camí? Crec en ells? Els valoro?
- Per què faig el que faig?
Molts interrogants; i d’alguna manera tots ells expressats des de la postura esperançada de qui s’atreveix a somiar que les coses, malgrat les dificultats lògiques que en tot camí que es recorre poden anar-se presentant, sempre estan obertes a la possibilitat de creixement i a la recerca de la maduresa.
La nostra Església particular de Barcelona, i dins d’ella la nostra demarcació arxiprestal del Poblenou, també ha volgut fer-se aquestes i altres preguntes amb l’afany de procurar ser fidel al moment històric que la interpel•la i en l’intent responsable de
correspondre generosament a les veus de l’Esperit que, de moltes maneres, suggereix camins, assenyala maneres, crida nous servidors, suscita iniciatives i genera nous impulsos de vida i esperança.
Com tots recordareu bé, per al trienni 2006-2009 i a la llum del lema “Enviats per donar fruit”, ens hem llançat a la tasca de desenvolupar el nostre “Pla Pastoral Diocesà de l’Arquebisbat de Barcelona”, executant tres objectius prioritaris de treball:
- La transmissió de la fe als joves i la seva participació en la comunitat.
- L’atenció pastoral al matrimoni i a la família.
- L’Eucaristia dominical font i cim de la vida cristiana.
De fet, el dissabte 26 de gener, en la nostra esperada Assemblea Arxiprestal anual, que com ja es costum celebrarem a la parròquia de St. Fèlix de les 10 a les 14 hores, tindrem l’oportunitat de mesurar les fites actuals i termometrar les perspectives futures d’acció que en aquests tres camps de la vida pastoral anem visualitzant en el nostre arxiprestat. Aquest serà un moment privilegiat per a renovar el nostre entusiasme evangelitzador i per a recordar que, en aquesta acció pastoral, ni estem sols ni podem anar separadament. Que són molts els germans i germanes que aposten per aquesta manera de ser i de fer Església. Que la fita irrenunciable de “ la Comunió i la Participació”, solament s’aconsegueix quan la comunitat eclesial que la pretén promou les actituds del diàleg i la col•laboració entre els seus membres, en obediència a l’acció de l’Esperit i com a postura essencial per a ser generadors d’ una Nova Evangelització.
Que l’any que estem començant sigui veritablement un any nou i bo en tot allò que té a veure amb els nostres compromisos pastorals! Que decididament apostem per la gent a la qual intentem servir, creient en les seves possibilitats i valorant les seves riqueses! Que siguem capaços de respectar-nos en les nostres diferències sense renunciar per això a aprendre els uns dels altres! I per sobre de tot: Que mai no oblidem què alena en el cor de l’Església, de cada una de les nostres comunitats i serveis, de cada creient, la força renovadora de l’Esperit de Jesús, Senyor de la Vida, que ens convida a ser constructors d’esperança en el nostre món i generadors d’optimisme en el nostre temps! Ànims: Ell camina i construeix amb nosaltres!
Rafa Zamora